23 Haziran 2012 Cumartesi

ŞAHİKA HAKKINDA


ŞAHİKA

Galiba bir felsefe ile doğdu, hayata her zaman merakla ve samimiyetle bakan. Çocukluk resimlerinde bile aynı heyecanlı ve meraklı ifade var. Hani yeni bir ülkeye gidersiniz, hatta dilini bile bilmediğiniz. Ve o ülkedeki herşey size ilginç gelir, bilmediğiniz dildeki şarkıları anlamaya başlar, onların yemeklerini denemekten hoşlanırsınız ya, Şahika’da hayatla böyle bir ilişki içinde.

Hayata mı böyle meraklıydı, insanlara mı? Yoksa kendini bulmak böyle mi kolaydı? Bilmiyorum, Şahika bu bilinmez.

Önce hepinizin seveceği işler yapmış, İstanbul’da doğup büyümüş, üniversite dahil hep iyi bir öğrenci olmuş. İst Üniversitesi’nde Eczacılık okuyup, üstüne de İşletme yüksek lisansı yaparak ilk kademe eğitimleri başarı ile bitirmiş. Ooooooh bir sürü takdir, teşekkür ona burslar kazandırmış. Novartis İlaç San. -hiç de kendine uymasa da- eğitim dahil birkaç bölümde üst düzey yöneticik yapmış. Bu sırada şirket içi bir dolu eğitim almayı ihmal etmemiş.

Bir gün toplumdaki en ideal insan modeli olmaktan sıkılmış, farketmiş ki mutlu değil, bulaşmış kişisel gelişim işine. Ama Şahika’yı yukarda anlattım size, suyunu çıkarır her işin ya, başlamış yeniden okumaya.

Dünyadaki en büyük NLP Topluluğu olan Society of NLP ve Phillip Holt ile tanışmış, okumuş, okumuş, okumuş. Society NLP’den sırasıyla NLP ile Coaching, NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP Trainer, Buzan Merkezleri’nden Mind Map, Learning Strategies’den Memory Skills ve Photo Reading eğitimlerini almış ve bu eğitimlerin eğitmeni olmuş mu bir de üstüne. Arkasından  Bahçeşehir Üniversitesi’nde Yaratıcı Drama Eğitimi ve Londra’da Kinesiyoloji Eğitimleri’ni de alarak kendi gibi eğlenceli, çocuk ve gençlerin gelişimini de katmış hayatına.

Bir yandan okumak, öğrenmek ve bilmek devam ederken, “olmak” için düşmüş Doğu felsefesinin peşine. Başta yoga olmak üzere, her türlü şifa tekniğini deneyimlemiş. Batı’nın eksiğini Doğu ile kapamak ve gerçek duygulara ulaşmak ona çok iyi gelmiş.

Bu kadar öğretiden sonra paylaşma zamanı gelmiş tabii. Başlamış kurumsal eğitimlere, bireysel koçluklara. Bugüne kadar dörtyüzün üstünde bireysel çalışma ve kurumsal eğitim ile geldiği bu noktada yine yüzünde meraklı bir ifade. Tek farkı gülümserken gerçekten gülümsüyor.

Müziği, sinemayı sever, perküsyon çalar, orientiring ve kayak yapar, seyahat etmeye bayılır. Yelken yeni hobilerinden şimdilerde, şimdi hakkını vermek lazım çok iyi bir yogidir.

En önemlisi son günlerde yazmaya olan aşkı.

Yazmaya başlamış, gülümsemesi artmış. Seviyor galiba, kendi gibi oluyor yazarken. Kendini her kelimede yeniliyor.

Sizi oyun arkadaşı yapmış, seviyor ya insanları, kendine yoldaş arıyor kelimeler yardımıyla.

Katılmak isterseniz burda.

Sevgiyle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder